Eetbaar landschap

Eetbaar landschap

Voedselbossen en permacultuur

 

In de tuin komen natuur en cultuur samen. Een tuin moet dan ook voor de mens iets te bieden hebben. Door langlevende, eetbare kruiden, heesters en bomen te gebruiken verhoog je de belevingswaarde van je tuin. Bomen geven je jaarlijks hun vruchten, maar je moet wat geduld hebben voor ze beginnen dragen. Framboos, rode en blauwe bes smaken heerlijk in de warme zomermaanden. Kruidachtigen als artisjok, asperge en venkel misstaan zeker niet in een border.

Eetbaar landschap

Voedselbossen/Permacultuur

Een voedselbos is een speciaal geval van natuurgerichte tuin. Hier baseer je je op een natuurlijke plantengemeenschap, nl het bos, om een stukje eetbare tuin of landschap te creƫren. Je schept een zichzelf in stand houdend ecosysteem waar je geen mestsstoffen of water moet geven, waar je niet wekelijks moet schoffelen, maar waar je wel de vruchten van pukt. Je doet eigenlijk aan permanente landbouw of agricultuur: perma-cultuur.

 

 

Border met artisjok en venkel

 

 

 

Equota

Mercatorstraat 38, 9150 Kruibeke (Be)

equota.tuinen@gmail.com

Tel: (+32) 486 839 833

Btw: BE0834 627 095